Акредитація освітньо-професійних програм закладів освіти – процедура, спрямована на розвиток закладу, підвищення якості освітньої діяльності, орієнтована на потреби здобувачів освіти і ринку праці.
Акредитаційна експертиза передбачає встановлення відповідності освітньо-професійної програми державним вимогам, критеріям у наданні якісних освітніх послуг.
У Державному навчальному закладі «Вище професійне училище № 34 м. Стрий» здійснюється акредитаційна експертиза освітньо-професійної програми «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології».
За підсумками проведеної акредитаційної експертизи членами експертної групи буде складено звіт, узагальнено чек-лист запитань, які опрацьовувались безпосередньо в закладі освіти, та сформують рекомендації щодо вдосконалення якості освітньо-професійної програми.
За результатами проведення акредитаційної експертизи Акредитаційна комісія Державної служби якості освіти України ухвалить одне з таких рішень: про акредитацію освітньо-професійної програми, про умовну (відкладену) акредитацію освітньо-професійної програми, про відмову в акредитації освітньо-професійної програми.
