Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/vpu34/domains/vpu34.lviv.ua/public_html/wp-content/themes/eu4skills/template-parts/content-news.php on line 23

Не пора, не пора, не пора…

Не пора, не пора, не пора

москалеві й ляхові служить!

Довершилась України кривда стара,

Нам пора для України жить…

Такими поетичними словами звертався до сучасників Іван Якович Франко, щоб розбудити національний дух в серцях простого народу. Сьогодні ж нічого не змінилося, так як і колись ведеться боротьба за нашу ідентичність, як і понад сотню років тому гинуть кращі сини та доньки нашого народу.

Цього тижня на училищному подвір’ї зібралися учні й педагоги , щоб вшанувати пам’ять Великого Каменяра, а разом з тим згадати тих представників української громади міста Стрий, які 98 років тому збиралися тут, щоб засвідчити, що Україну та українців ніхто не знищить, що українці в найскрутніші часи пам’ятають про своїх поводирів. І в пам’ять про Івана Франка на 10-ті роковини його смерті посадили дубок, як символ незламності українців.

Сьогодні, сховавшись під крислате гілля 98-літнього дуба, ми розуміємо, що в далекому 1926 році тут серед багатьох інших свідомих громадян був і учень української гімназії, біля стін якої зібралися всі, ще один майбутній символ незламності українців, людина-прапор Степан Бандера.

Таким чином виконуючи гімн Івана Яковича Франка “Не пора, не пора, не пора..” наші учні та педагоги духовно злилися з сотнями, тисячами незламних українців, які впродовж століть доводять нашим ворогам що Україна БУЛА, Є І БУДЕ ВІЧНО, що наш народ вистоїть в нелегкій боротьбі та побудує міцну державу немов той майже столітній ДУБ.

p.s. марш “Не пора…” у виконанні учнів та педагогів училища заблокували в тікток, як мову ворожнечі та агресії, так московські модератори воюють проти України ось так вони хочуть заблокувати нас, нашу ідентичність нашу культуру нашу мову.

НЕ ДАЙТЕ ШАНСУ ЇМ НАС ЗАБЛОКУВАТИ –

ЗРОБІТЬ ДОНАТ НА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО!

Збираємо кошти силами волонтерської ініціативи “ДНЗ ВПУ-34” на авто та тепловізори в 3- тю та 5- ту ОШБр, в яких воїни, випускники нашого училища,тримають небо над нами!

Вже зібрано чималеньку суму, але ще потрібно!

🎯 Ціль: 100 000 ₴

🔗Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/kv2gPgi6w

💳Номер картки банки

5375 4112 1825 3859

11 жовтня викладачі інформатики Оксана Шмілик та громадянської освіти Світлана Ясінська провели інтегрований інтерактивний урок на тему «Запобігання втягування молоді у протиправну діяльність», з метою недопущення втягування неповнолітніх осіб у протиправну діяльність, що шкодить національним інтересам та державній безпеці України.

Цього тижня, на базі Жидачівського професійного ліцею, Львівський Будинок техніки провів патріотично-спортивний захід “Козацькі забави” . Серед 5 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Львівщини, залучених до дійства, був і рій нашого училища – “Гайдамаки”. Програма заходу містила різноманітні конкурси, зокрема: “Парад команд”, “Перетягування линви”, “Бій півнів”, “Вузька стежка”, “Підтягування на перекладині”, “Спритний козак”, “Стрибки в мішках”, […]

Сьогодні в меморіальному комплексі Борцям за волю України відбулося духовно-патріотичне дійство “Воїни світла. Воїни добра”. Захід підготували працівники управління культури молоді та спорту Стрийської міської ради. Молодь нашого училища разом з вихователем Галина Малетич також долучилися до події.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x