Харчові технології

Галузь знаньСпеціальність
G Інженерія. виробництво та будівництвоG 13 Харчові технології
Освітньо-професійний ступіньфаховий молодший бакалавр
Освітня кваліфікаціяфаховий молодший бакалавр з харчових технологій
Вимоги до осіб, які можуть розпочати навчання за програмоюна основі повної загальної середньої освіти, освітньо-квліфікаційного рівня кваліфікованого робітника
форма навчанняденна
Освітньо-професійна програма “Харчові технології”
Навчальний план за освітньо-професійною програмою “Харчові технології”
Відомості про педагогічних працівників що забезпечують освітній процес за освітньо-професійною програмою “Технології легкої промисловості”
Матеріально-технічне забезпечення освітньої діяльності за освітньо-професійною програмою “Харчові технології
Відгуки роботодавців на освітньо-професійні програми

Мета освітньо-профеісйної програми: надати теоретичні знання та практичні уміння і навички, достатні для успішного виконання професійних обов’язків  та вирішення практичних знань   зі спеціальності G 13 Харчові технології

Об’єкти вивчення та діяльності – харчова продукція та технологічні процеси харчових і суміжних виробництв

 Цілі навчання – формування у здобувачів фахової передвищої освіти здатності вирішувати типові спеціалізовані задачі в харчові галузі, організовувати та вести технологічні процеси харчових і суміжних виробництв, що вимагають застосування теоретичних основ і практичних навичок, систем управління якістю та безпечністю харчової продукції, нести відповідальність за результати своєї діяльності

Теоретичний зміст предметної області – основні поняття,  методи, принципи, специфічні явища, закони фундаментальних наук, що лежать в основі виробництва безпечних та якісних харчових продуктів;

Методи, методики та технології – комплекс організаційних і технологічних заходів, застосування яких дозволяє вирішувати типові спеціалізовані задачі та практичні проблеми з розроблення, організації та впровадження виробництва харчових продуктів, встановлення (визначення) їх кількісних і якісних характеристик, проведення розрахунку потреби в сировині та інших матеріальних ресурсах   Інструменти та обладнання – інформаційно-комунікативні системи, програмне забезпечення, традиційні та інноваційні технології навчання, сучасне технологічне і лабораторне обладнання

Основні дисципліни: історія України, українська мова (за професійним спрямуванням); економічна теорія; основи філософських знань; соціологія; культурологія; фноземна мова (за професійним спрямуванням); основи правознавства; неорганічна хімія; органічна хімія; фізична і колоїдна хімія; аналітична хімія; біохімія; мікробіологія та фізіологія; основи екології; безпека життєдіяльності; охорона праці; технічне креслення; комп’ютерна техніка; технологія виробництва кулінарної продукції; організація обслуговування в закладах ресторанного господарства; організація виробництва в закладах ресторанного господарства; основи стандартизації та контролю якостіпродукції господарства; товарознавство харчових продуктів; устаткування закладів ресторанного господарства; процеси та апарати харчових виробництв; економіка підприємства різних типів; основи електротехніки