Кваліфікаційні центри

Кваліфікаційний центр –здійснює оцінювання і визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної або інформальної освіти, присвоєння та/або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій, визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах

Перелік професійних кваліфікацій, які можуть бути присвоєні/підтверджені у кваліфікаційному центрі Державного навчального закладу “Вище професійне училище № 34 м. Стрий” :

  • монтажник санітарно-технічних систем і устаткування 2-3 розряду;
  • монтажник санітарно-технічних систем і устаткування 4 розряду;
  • кухар 3 роряду;
  • кухар 4 розряду;
  • молодший кондитер (кондитер 3 розряду) – трудові функції А, Б;
  • кондитер (кондитер 4 розряду) – трудові функції А, Б, В

    Перелік документів для проходження процедури

    про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації

    • Заява про присвоєння та/або підтвердження професійної кваліфікації;
    • Копія паспорту або ID-картки та ідентифікаційного коду (посвідки на постійне місце проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту);
    • Копія трудової книжки;
    • Копія документа про освіту (у разі іноземного документа про освіту відповідна довідка про його визнання);
    • Копія особової медичної книжки;
    • Фотокартка розміром 3х4 см;
    • Лист роботодавця про направлення працівника на підтвердження (при наявності);
    • Інші документи (доказ), подані за власною ініціативою особи, що підтверджують її професійну компетентність;
    • Платіжні та розрахункові документи щодо суми сплачених коштів за проходження процедури присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації.
    • Зразки заяв про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації в кваліфікаційному центрі Державного навчального закладу “Вище професійне училище № 34 м. Стрий”:
    • Кондитер
    • Кухар
    • Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування
Нормативно-правове забезпечення
Постанова Кабінету Міністрів України № 620 від 16.06.2021р”Про затвердження Положення про реєстр кваліфікацій”
Постанова Кабінету Міністрів України № 986 від 22.09.2021р “Порядок акредитації кваліфікаційних центрів”
Постанова Кабінету Міністрів України № 956 від 15.09.2021р “Про затвердження порядку присвоєння та підтвердження професійних кваліфікацій кваліфікаційними центрами”
Постанова Кабінету Міністрів України № 576 від 02.06.2021р “Про затвердження порядку визнання в Україні професійних кваліфікацій, здобутих в інших країнах”
Положення про кваліфікаційний центр Державного навчального закладу “Вище професійне училище № 34 м. Стрий”
Порядок присвоєння та підтвердження професійних кваліфікацій Державним навчальним закладом “Вище професійне училище № 34 м. Стрий”:
Молодший кондитер(кондитер 3 розряду) – трудові функції А, Б
Кондитер (кондитер 4 розряду) – трудові функції А, Б, В
Кухар 4 розряду
Кухар 3 розряду
Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування 2-3 розряду
Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування 4 розряду

Професійні стандарти кваліфікаційного центру: